van Apeldoorn & Faber HOUT

Houten vloeren Amsterdam
020-4273099


FSC®

Sinds 2010 is Van Apeldoorn & Faber gecertificeerd volgens het FSC® keurmerk. Door dit milieukeurmerk kunnen we gecertificeerde duurzame vloeren leveren en leggen. U heeft dan een FSC® gecertificeerde vloer. Dit is een wezenlijk verschil met het inkopen van FSC® hout door een bedrijf. Omdat wij deel uitmaken van de Chain of custody weet u zeker dat het hout afkomst is uit goed beheer bos. Dit is controleerbaar en dus gegarandeerd duurzaam.
Op dit moment kunnen wij FSC® vloeren leveren in de houtsoorten: Eiken, Arura Vermelho, Ipe, Jatoba, Muiricatiaria, Purperhart, Sucupera Preto en Sucupera Vermelho en Noten. We hopen dit jaar nog enkele houtsoorten toe te voegen. Als u een andere houtsoort wilt kunnen we onderzoeken of deze leverbaar is onder het FSC® keurmerk.

Achtergrondinformatie FSC®

Het FSC® keurmerk Forest Stewardship Council® is internationaal het bekendste keurmerk.
FSC®, de Forest Stewardship Council® (Raad voor Goed Bosbeheer), is een internationale organisatie, opgericht in 1993, die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC® stelt wereldwijde standaarden voor bosbeheer op, met daaraan gekoppeld een keurmerk.
Treft u het FSC®-logo aan op het houtproduct dat u wilt aanschaffen, dan weet u zeker dat dit product u de garantie biedt dat het hout afkomstig is uit goed beheerd bos.
In Nederland is ongeveer 105.032 ha bos volgens het FSC®-keurmerk gecertificeerd, wereldwijd is dat 88,43 miljoen ha. (peildatum Maart 2007). Voor actuele informatie kunt u de website van FSC® Internationaal raadplegen.
FSC® Nederland behartigt de belangen van het gebruik van FSC®-hout in Nederland.

Leerbedrijf

Van Apeldoorn & Faber stimuleert het opleiden van parketteurs. Wij zijn een erkend leerbedrijf van SH&M.
SH&M is het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de timmer- en meubelindustrie, houthandel en parketbranche. SH&M begeleidt zo'n 3.100 erkende leerbedrijven bij het opleiden van ruim 4.000 leerlingen tot de professionele vakmensen van morgen. Het kenniscentrum draagt zorg voor een goede match tussen haar leerbedrijven (arbeidsmarkt) en leerlingen in het beroepsonderwijs, schoolverlaters en (jeugd)werklozen.

FSC®

Naar boven